Головна Статті Оголошення Герої
не вмирають!
Освіта Культура Он-лайн трансляції
нарад
Учасникам АТО та членам їх сімей Воєнний стан
Що потрібно знати?

Корисні сайти

Офіційний сайт Снігурівської районної ради Офіційний сайт Снігурівської міської ради Офіційний сайт Миколаївської облдержадміністрації Президент України Верховна рада україни Вісті Снігурівщини Вісті Снігурівщини ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ 
ТА УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ Снігурівська молодіжна колегія Снігурівська центральна районна бібліотека

Снігурівське міжрайонне управління Держпродспоживслужби інформує: “Профілактика харчових отруєнь”

Основними причинами виникнення харчових отруєнь та ГКЗ серед населння є порушення виробництва, транспортування, збереження та реалізації харчових продуктів. До збудників гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь відносяться дезинтерія, черевний тиф, паратиф, вірусний гепатит, харчові токсикоінфекції. Джерелом захворювань є хвора людина, бактеріоносій, яка при порушенні правил особистої гігієни розповсюджує збудника захворювання на предмети домашнього обігу та харчові продукти. Найбільш активним носіями збудників кишкових інфекцій є мухи, тому боротьба з ними має важливе значення для профілактики кишкових захворювань та харчових отруєнь. Дуже важливе дотримання гігієнічних вимог обслуговуючим персоналом підприємств громадського харчування, дитячих дошкільних і шкільних закладів. Необхідно дотримання норм приготування, збереження та реалізації харчових продуктів, дотримання приміщень харчоблоків, магазинів в належному санітарному стані, умов обробки м’яса, птиці, риби, овочів, готової та сирої продукції, а також правил збереження, в першу чергу, швидкопсувної продукції, молока, сиру, сметани, м’ясних і рибних напівфабрикатів, варених ковбас, паштетів, кремів, салатів. Ці продукти є добрими для розмноження мікроорганізмів, їх слід зберігати при температурі +0º – 6º С з дотриманням відповідних термінів реалізації.

Важливим питанням залишається проходження періодичних медичних оглядів працівниками всіх професій, пов’язаних з харчовими продуктами, які можуть бути джерелом та “розсадником” інфекцій.

До масового розповсюдження інфекційних захворювань серед людей може привести використання забрудненої води, у таких випадках воду слід кип’ятити, не вживати воду з невідомих джерел, невідомої якості. Купуючи продукти харчування слідкуйте за терміном придатності, який вказаний на упаковці. Не купуйте продукти невідомої якості, виготовлені в домашніх умовах, на стихійних ринках.

 

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням
санітарного законодавства Снігурівського міжрайонного
управління Головного управління Держпродспоживслужби
в Миколаївській області
Домбровський О.Я.
Поділитися:

Дата: 06.08.2018 | 9:36


Приєднуйтесь до нашої спільноти в Facebook:

Анонси подій

Читайте також:


Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?

Loading ... Loading ...

Військова служба за контрактом у Збройних Силах України