Головна Статті Оголошення Герої
не вмирають!
Освіта Культура Он-лайн трансляції
нарад
Учасникам АТО та членам їх сімей Що потрібно знати
про коронавірус?

Корисні сайти

Офіційний сайт Снігурівської районної ради Офіційний сайт Снігурівської міської ради Офіційний сайт Миколаївської облдержадміністрації Президент України Верховна рада україни Вісті Снігурівщини Вісті Снігурівщини ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ 
ТА УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ Снігурівська молодіжна колегія Снігурівська центральна районна бібліотека

Профілактика отруєнь грибами

Осінь — чудова пора року, яка має багато спокус. Одна з них — це збір грибів. Україна належить до країн, де вживання грибів є традиційним, їх найчастіше використовують як приправи до страв. Це — своєрідний харчовий продукт, який має особливий хімічний склад. У грибах знаходиться значна кількість азотистих речовин, у тому числі білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР). Вони містять багато мінеральних речовин (фосфор).     Але засвоюванню грибів заважає значний вміст у них клітковини, хітину, який не тільки не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, але й перешкоджає доступу травних соків. Лікарі оцінюють гриби як продукт, який важко перетравлюється. Тому страви з них можуть вживатися лише практично здоровими людьми. І ні в якому разі гриби не можна споживати дітям!
Також треба особливо зазначити, що гриби мають властивості вбирати з землі весь спектр отруйних речовин, таких як ртуть, свинець, цинк, миш’як та ін. Їх вживання іноді закінчується трагічно — грибними отруєннями, а деколи й призводить до смерті людини.

        Основні причини отруєнь грибами:

– відсутність або недостатнє знання їстівних і отруйних грибів при збиранні і заготівлі,
– хибні думки і забобони щодо визначення отруйності грибів, ніколи не застосовуйте «народних» методів визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібної ложки — вони помилкові.

–   не вживайте сирих грибів.

–   не давайте грибних страв дітям, вагітним жінкам та жінкам, які годують груддю.
Якщо після споживання грибів почуваєтесь погано чи помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювання, головний біль, галюцинації, біль у животі):
– Негайно викликайте «швидку допомогу.

Ніякого самолікування! Пам’ятайте ваше здоров’я в Ваших руках.!


Начальник відділу
державного нагляду за дотриманням
санітарного законодавства
Снігурівського міжрайонного управління
Головного управління
Держпродспоживслужби
в Миколаївській області                                                                   О.Я.Домбровський
Поділитися:

Дата: 23.10.2019 | 10:38


Приєднуйтесь до нашої спільноти в Facebook:

Анонси подій

Читайте також:



Моніторинг захворювання COVID-19 в Україні

Підтверджено випадків

0

Всього одужало

0

Летальних випадків

0

COVID-19 на Снігурівщині

Підтверджено випадків

248

Всього хворіє

209

Всього одужало

38

Летальних випадків

1



Безоплатна правова допомога