Головна Статті Оголошення Герої
не вмирають!
Освіта Культура Он-лайн трансляції
нарад
Учасникам АТО та членам їх сімей Aa Aa Aa
K   K   K  

Снігурівське міжрайонне управління Держпродспоживслужби інформує: “Профілактика харчових отруєнь”

Основними причинами виникнення харчових отруєнь та ГКЗ серед населння є порушення виробництва, транспортування, збереження та реалізації харчових продуктів. До збудників гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь відносяться дезинтерія, черевний тиф, паратиф, вірусний гепатит, харчові токсикоінфекції. Джерелом захворювань є хвора людина, бактеріоносій, яка при порушенні правил особистої гігієни розповсюджує збудника захворювання на предмети домашнього обігу та харчові продукти. Найбільш активним носіями збудників кишкових інфекцій є мухи, тому боротьба з ними має важливе значення для профілактики кишкових захворювань та харчових отруєнь. Дуже важливе дотримання гігієнічних вимог обслуговуючим персоналом підприємств громадського харчування, дитячих дошкільних і шкільних закладів. Необхідно дотримання норм приготування, збереження та реалізації харчових продуктів, дотримання приміщень харчоблоків, магазинів в належному санітарному стані, умов обробки м’яса, птиці, риби, овочів, готової та сирої продукції, а також правил збереження, в першу чергу, швидкопсувної продукції, молока, сиру, сметани, м’ясних і рибних напівфабрикатів, варених ковбас, паштетів, кремів, салатів. Ці продукти є добрими для розмноження мікроорганізмів, їх слід зберігати при температурі +0º – 6º С з дотриманням відповідних термінів реалізації.

Важливим питанням залишається проходження періодичних медичних оглядів працівниками всіх професій, пов’язаних з харчовими продуктами, які можуть бути джерелом та “розсадником” інфекцій.

До масового розповсюдження інфекційних захворювань серед людей може привести використання забрудненої води, у таких випадках воду слід кип’ятити, не вживати воду з невідомих джерел, невідомої якості. Купуючи продукти харчування слідкуйте за терміном придатності, який вказаний на упаковці. Не купуйте продукти невідомої якості, виготовлені в домашніх умовах, на стихійних ринках.

 

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням
санітарного законодавства Снігурівського міжрайонного
управління Головного управління Держпродспоживслужби
в Миколаївській області
Домбровський О.Я.

Дата: 06.08.2018 | 9:36


Приєднуйтесь до нашої спільноти в Facebook:

Анонси подій

Читайте також:


Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?

Loading ... Loading ...

Військова служба за контрактом у Збройних Силах України